Lomakkeiden täyttäminen


Viimeaikoina valitettavan moni hakemus on jouduttu väärän kirjoitusasun tai pelkän puutteellisten sivujen takia hylkäämään. Tilanteen parantamiseksi tästä tekstistä löytyy ohjeet listoille ilmoittautumiseksi. Huomaa, että eri listoille on eri koodit ja sisältövaatimukset.

1.

Avaa nettisivusi.

2.

Käy läpi huolellisesti lista vaadituista tiedoista sivuilta.
Esim. (tallilistaus)
- Fontti on luettavan kokoista ja väriltään taustasta riittävästi erottuvaa, eikä esimerkiksi kovin räikeän väristä ellei se ole olennainen osa sivujen yleisilmettä, sekä sivut ovat muutenkin siistit, esimerkiksi ylimääräisiä ja asiaankuulumattomia kuvia ei sivuilla esiinny tuon tuosta.
Tämä kohta on lähes aina hyvin noudatettu, mutta etenkin blogiteksteissä ja päivityksissä on hyvä muistaa edes jonkin sortin asiallisuus.
- Sivuilla on ainakin esittelyt toiminnasta, tiloista ja hevosista
Löytyvätkö varmasti kaikki? Jokainen kohta on täytyttävä, jotta talli voi päästä läpi. Esim. Toiminnasta tulee olla vähintään parin kappaleen verran tekstiä ja sen on kerrottava monipuolisesti tallin tarjoamista palveluista, yksityistallit eivät lähtökohtaisesti listalle pääse. Tiloista tulee olla vähintään kirjalliset kuvaukset, joista saa selville, millaiset lajikohtaiset mahdollisuudet tallilla on.
- Mielellään kuvia, ainakin hevosista
Vähintään muutama kuva keppihevosista tulisi olla.
- Vähintään suurinpiirteinen maininta tallin sijainnista (esim. Etelä-Suomi tai Pohjanmaa) sekä omistajan/omistajien ikä
Paikkakunta on yleensä hienosti tiedossa, mutta omistajien iän kanssa on välillä puutteita. Ikä on keskeinen tieto, jotta mahdolliset tunneille/kilpailuihin tulijat saavat käsityksen toiminnasta.
- Viimeisimmät päivitykset sekä yhteydenpitovälineet (esim. sähköposti ja vieraskirja)
Mielellään molemmat on löydyttävä.
Näistä mitkään eivät voi olla pelkästään blogipostauksessa, vaan niiden on löydyttävä pysyvältä sivulta.

3.

Kopioi kaavake sähköpostiin ja täytä se.
Esim. (tallilistaus)
Koodi on seuraavanlainen:


Aloita sijoittamalla koodiin paikkakunta:


Kopio sivujesi etusivun osoite ja liitä se oikealle paikalle koodiin. Huomaa, että http://-alku on oltava mukana. Tarkista, että linkki toimii.


Laita tallin nimi oikealle paikalleen. Muista pyyhkiä pois täyttöohjeet.


Kopioi tallin sähköpostiosoite. Jos niitä on useampia, laita vain toinen ja huolehdi, että se toinen löytyy sivuilta. mailto:-alku pitää säilyä. Lisää myös Tallin omistajan/omistajien nimi/nimet oikealle paikalle. Muista pyyhkiä pois täyttöohjeet.


Loppuun lisää muutamalla lauseella pyydetyt tiedot toiminnasta. Kaksi lausetta riittää, jotka todistavat, että talli sopii listaukseen.

4.

Tarkista oikeinkirjoitus ja lähetä.

Jos joudut tekemään korjauksia jo vanhaan, listauksesta löytyvään kaavakkeeseen, toimi samoin, mutta laita kaavakkeesi eteen "Korjaus".