Artikkelit - PuuhevonenSisällys:

Puuhevonen - mikä se on?
Puuhevosten käyttö
_____________________________________________________________

Puuhevonen - mikä se on?

Puuhevonen on nimensä mukaan yleensä puusta tehty, aidon hevosen näköinen ja monipuolinen harrastusväline. Niitä on monen näköisiä, yleisimpiä ovat topatut ja kankaalla päällystetyt tai maalatut hevoset. Säkäkorkeudet vaihtelevat täysin yksilöstä ja rodusta riippuen aivan pienestä jopa yli metrin korkuisiin. Yleensä hevosen runkona toimii sahapukin omainen puusta tehty "kehikko". Omat haasteensa puuhevosharrastukseen tuo hevosten suuri koko, mutta toisaalta mitä isompi hevonen, sen realistisemman siitä voi saada.
Hyvin suunniteltu hevonen onkin helppo kuljettaa ja säilyttää, siksi monet lisäävät hevostensa jalkoihin pyörät, eikä hevosen tarvitse vain seistä paikoillaan. Varusteina voidaan käyttää aitoja satuloita, loimia ja suitsia sekä myös itse tehtyjä tarvikkeita.
© Tyti

Puuhevosta voi käyttää lähes kaikissa samoissa lajeissa kuin oikeaakin hevosta, vaikka esimerkiksi hyppääminen tai maastoilu tarvitsevat hieman enemmän luovuutta. Yksi suosituimmista lajeista on kuitenkin vikellys eli voimistelu hevosen selässä.
Periaatteessa, vaikka puuhevosta ei olekaan yhtä helppo liikutella kuin keppihevosta, niin se on aivan yhtä monipuolinen harrastusväline, lemmikki tai lelu.

© Tyti

Ylös

Kuvat © Saila, Iisantalli (Kopiointi kielletty!), Taija