Tilat

Koska Malsamossa asuu kymmeniä hevosia on tilojemmekin pakko olla laajat. Talleja on useampi kappale - yksi kilpaileville oreille, yksi kilpaileville tammoille, yksi jalostusoreille, yksi siitostammoille, pihattoja nuorille... Hevosmäärän hurjimmassa kasvuvaiheessa tehtiin paljon remontteja jotta uudet tulokkaat mahtuisivat talliin, mikä sai aikaan sen että kaikki on uusinta uutta.

Vaikka alueelle pitikin saada mahtumaan yhteensä todella monta karsinaa ja tarhaa ei niiden koon kanssa kuitenkaan kitsailtu. Hevosten hyvinvointi on aina ykkösenä ja tallityöntekijöitä voi aina palkata lisää. Koska karsinoiden puhdistuksessa ja käytävien puhtaanapidossa kuluu luonnollisesti todella paljon aikaa saavat hevoset myös olla pitkään ulkona jotta kaikki pääsevät sisään tullessaan valmiiseen talliin.

Meillä on huippupuitteet myös hevosten liikuttamista varten. Kenttiä on kaksi kappaletta, molemmat tilavia, hyväpohjaisia ja valaistuja. Maneesiinkin mahtuu pitkä koulurata, vielä tyhjää tilaa päälle sekä katsomo. Se on myös talvella lämmitetty ja erinomaisen valoisa. Maastoreitit ovat monipuoliset ja hyväkuntoiset ja estekalusto löytyy niin kentältä kuin metsiköstäkin.

Tallialueella ja sen lähiympäristössä kuljeksii pieni kissalauma. Maatiaiskissat Pipo, Pöpi, Maija sekä Aku ilmoittautuvat palvelukseen kun kyse on tuholaisten metsästyksestä tai hellyydenkipeän ihmisen tarpeiden täyttämisestä. Pipo on varsin kunnostautunut metsästäjä ja jos keskeltä pihaa löytyy rotta, pikkulintu tai jopa kuovi on tekosen takana melko varmasti tämä herra.


© Malsamo 2008-2013 ellei toisin mainita
tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasun ideasta kiitos Daivive