"Vaikk' puhdasta kultaa sydän ois
se kuitenkin uupuu ja sammuu pois"

Milkan Kukereima menehtyi päivällä 18.09.2012
Lepää rauhassa, jäämme kaipaamaan sinua!

Milkan Kukereima

virallinen nimi Milkan Kukereima rotu, sukupuoli suomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeus tummanrautias, 154 cm syntymäaika 22.06.2009, 26 vuotta
rekisterinumero VH06-018-7978 painotus, koulutustaso kouluratsastus, helppo A
kasvattaja Malsamo omistaja Niina (VRL-08709)

Reima täytti 3 vuotta 22.09.2009 ja 6 vuotta 22.12.2009

                     

  • SLA II 15.09.2012 (15 + 19 + 10 + 20 + 20 = 84p.)
    1. Ok tyypit ja leimat. (3p.)
    2. Pitkä hyvin polkeva ravi, hevonen liikkuu hyvässä muodossa (8p.)
    3. Hevosella on hyvä kunto, lyhyehkö kaula ja hyvä yleinen ilme. (4p.)
  • KRJ I 15.03.2012 (24 (9+7+8) - 41 - 20 - 10 - 8 = 103p.)
  • YLA 2 18.04.2012 (17 + 29 + 32 + 35 = 113p.)

Reima - kapinoiva mammanpoika

Reima oli suunnitelmieni mukaan rehti ratsu. Se on hienosta, menestyneestä suvusta jolla on paljon tuloksia kouluratsastuksesta, joten ei varmasti ole ihme, että kaavailin siitä heti alkuun kilpahevosta valkoisten aitojen väliin. Herra osoittikin varsasta alkaen selkeää esiintymisenhalua, hienoa liikettä ja potentiaalia jopa vaativille radoille. Suorastaan innosta puhkuen odotin, että pääsen koulimaan tuosta hienosta varsasta upeaa kouluratsuani! Valitettavasti vain kävikin niin, että siitä varsasta kuoriutui varsinainen riiviö. Suoranaisesti Reima ei kuitenkaan tee koskaan pahaa, se vain onnistuu valitsemaan juuri oikeat hetket ollakseen tottelematta saaden minut hulluksi. Missään vaiheessa en kuitenkaan aikonut luovuttaa - olin päättänyt, että tästä hevosestahan tulee upea - ja kovalla työllä, pikkuhiljaa, on ori alkanut osoittaa sivistyneen hevosen merkkejä.

Hoitaessa Reiman tapaa yleensä nuokuksissa, puoliunessa. Se vähät välittää hoitajansa toimista ja antaa kopeloida itseään mistä sattuu ilman sen kummempaa luimistelua tai edes silmin havaittavaa ärsyyntymistä. Tämä harkittu välinpitämättömyys menee jopa niin pitkälle, ettei Reima ole huomaavinaankaan, jos sitä yritetään siirrellä tai sen jalkoja nostella. Hoitaja saakin sitten ähkiä ja puhkia ja ärjyä itsekseen hetkisen kummastuneen väen virratessa karsinasta ohi ja kurkkiessa sisään katsomaan, mitä ihmettä oikein on tapahtumassa. Pahimmassa tapauksessa jalka nousee vasta siinä vaiheessa, kun joku jää oikeasti seuraamaan tilannetta. Reima tuntuu suorastaan virnistelevän itsekseen katselijan läksyttäessä hoitajaa liian kovista otteita, eläinrääkkäyksestä ja turhasta kurittamisesta: Katso nyt kuinka nätti ja kiltti tuo hevonen on, höriseekin mukavasti ja siirtyy sormella hipaisemalla!

Ratsastaessa Reima täytyy herätellä heti alkuun, jotta päästään yhtään mihinkään. Ori osaa olla todella kankea, uppiniskainen ja inhottava halutessaan. Olisinkin varmasti tullut jo aikaa sitten hulluksi, ellei se aina välillä, säännöllisen epäsäännöllisesti, esittäisi niin upeaa liikettä ja nöyrää päätä ettei vertaista olekaan. Nämä pienet onnistumisen hetket ovat saaneet minut jatkamaan ja viemään Reiman sille tasolle kuin se nyt on. Varmasti sillä olisi riittänyt potentiaalia vaativillekin radoille, mutta jossain vaiheessa ori itse vain iski jarrut päälle, hän ei halua tämän enempää. Se kyllä osaa joitakin vaativia liikkeitä, mutta kokonaisvaltaisesti suorituksemme eivät tule luultavasti koskaan pääsemään sille tasolle, että kehtaisin sanoa Reiman olevan vaativan tason kouluratsu. Harmittaahan se, mutta olemme sentään vahvoja tällä tasolla millä olemme, ja sentään minä itse tiedän, mihin tästä hevosesta olisi voinut olla.

Kilpailutilanteissa Reimaa hieman jännittää. Sen luontainen röyhkeys katoaa, ja pian ollaan jo mamman kyljessä tukea hakemassa - tai sitten ori yrittää peitellä pelkojaan esittämällä vieläkin rehvakkaampaa kuin on. Käytös riippuu yleensä päivästä, ja kisa-aamuina ei oikeastaan auta kuin toivoa, että oltaisiin taas mammanpoikatuulella; tällöin Reima näes on mukavan herkkä, kuuntelee neuvoja ja tukeutuu ratsastajaan enemmän ja nöyremmin. Radalla orin esiintymishalu kuitenkin virkoaa, ja silloin se ei viitsi turhia kinastella, vaan esittää liikeidensä puolesta parhainta ja näyttävintä mitä löytyy. Sen puoleen se onkin varsin mukava kisaratsu.

Sukutaulu

     Karmiinin Kukkuluuruu
rt sh, 154 cm
     Sannin Hurumuru
rt sh, 153 cm
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ II,
YLA 2, SLA-II
     Kivisen Hurmuri
prt sh, 151 cm
ERJ III, YLA 2, SLA-I
     Erilan Vilma
rt sh, 154 cm
YLA 3, KRJ III, SLA-I
     Lakean Eerika
rt sh, 160 cm
SLA-I, YLA 3, ERL III
     Lakean Roope Aadolf
rt sh, 153 cm
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA 2,
SLA-I, VSHK-AB
     Lakean Nelli-Noora
trt sh, 154 cm
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA 1,
SLA-I, VSHK-A
     Sannin Riidatar
hprn sh, 154 cm
     Ellenin Roomeo
rt sh, 151 cm
KRJ I
     Ikiliikkuja
rt sh, 155 cm
KRJ-IV
     Aino-Kaisa
rt sph, 146 cm
     Täydellinen 36
prt sh, 157 cm
     Huputin
prt sh, 158 cm
YLA 2, KRJ III
     Vinhatar
sh

Karmiinin Kukkuluuruu, tutummin Ukko, oli luonteeltaan rauhallinen ja valloitti monet sydämet. Orilla ei hirveästi kisattu, mutta Ukko kuitenkin pärjäsi suhteellisen hyvin tuloksin niin koulu-, kuin esteradoillakin. Jälkeläisiä orilta jäi jälkeen Kukereiman lisäksi yksi.

Sannin Hurumuru, alias Muru, oli rautias suomenhevosori, joka kisasi pelkästään kouluradoilla. 35:stä sijoituksesta 9:n oli voittoja. Luonteeltaan Muru oli aktiivinen ja huomionkipeä. Kisoissa ori tarvitsi kuitenkin kokeneen ja rauhallisen hoitajan, koska kisoissa orilla oli tapana alkaa hätäilemään ja temppuilemaan.

Kivisen Hurmuri on kahminut ERJ-III, YLA3, YLA2 ja SLA1 palkinnot. Huru oli väritykseltään komea punarautias ori, joka kisasi monessai lajissa menestyen hyvin. Ori oli oikea monitoimipolle, Hurun kisakalenterista löytyy sijoituksia ihan perus este- ja kouluratsastuksesta, mutta myös valjakkoajosta, westernistä ja kenttäratsastuksesta. Jälkeläisiä Hurulla on seitsemän.

Erilan Vilma, tutummin pelkkä Vilma, oli luonteeltaan puhdasta kultaa. Tamma oli joka ratsastajan luottoratsu, jonka selkään uskalsi päästää kenet vaan. Vilma kisasi pääasiassa kouluratsastuksessa, mutta tuloksia löytyy myös esteiltä, kenttäkisoista, sekä westernistä. Jälkeläisiä Vilma ehti saada seitsemän.

Lakean Eerika saattaa vaikuttaa hieman jäykältä ratsastaessa, mutta taivuttelun jälkeen tamma on hieman reippaampi. Tammalta löytyy 43 sijoitusta kouluradoilta ja 51 sijoitusta esteradoilta, mistä voi päätellä Eerikan olevan mitä mainioin kisaratsu. Eerika on tähän mennessä jättänyt jälkeensä viisi.

Lakean Roope Aadolf oli luonteeltaan täysiverinen herrasmies! Orilla ei ollut puutetta komeudesta, eikä myöskään hienosta luonteesta. Roope oli ratsuna nöyrä ja palvelualtis, joka teki kaikkensa vain miellyttääkseen ratsastajaa. Orilta löytyy huimat 13 jälkeläistä. Roope on saavuttanut SLA-1 palkinnon 2010 vuoden tammikuussa pistein 101.

Lakean Nelli-noora oli luonteeltaan kiltti ja symppis tamma, joka oli kuitenkin äärettömän utelias ja huomionkipeä. Nelli on palkittu 7. helmikuuta 2011 jalostusarvosteiluissa jälkeläisluokka A:lla. Jälkeläisiähän tammalla on 10 kappaletta.

Sannin Riidatar, eli tutummin Riina oli tallin ilopilleri, joka rakasti ihmisten ja eläinten seuraa. Tamma ei sietänyt jäädä ikinä yksin. Riina kisasi pääasiassa kouluradoilla, mutta tuloksia löytyy myös valjakkokisoista. Tamma menestyi hyvin niin radoilla, kuin valjakossakin. Jälkeläisiä Riinalta jäi neljä.

Ellenin Roomeo oli luonteeltaan suoraansanottuna arkajalka oriksi. Intohimona orilla oli ainoastaan ruoka, mutta kyllä sille kisaaminen ja muukin aktiviteetti kävi. Tältäkin herralta löytyy sijoituksia niin koulu- ja esteratsastuksesta, kuin kenttäkisoista ja westernistä. Lisänä myös matkaratsastus ja valjakkokisat. Roomeo jätti jälkeensä kolme jälkeläistä.

Ikiliikkuja , elikkä Jaki, oli luonteeltaan yleensä kiltti ja reipas ori, mutta huonon päivän sattuessa saatettiin näyttää nyrpeää naamaa. Ikinä ei Jaki kuitenkaan purrut tai potkinut. Ori myös rakasti työntekoa minkä huomaakin orin kiitettävän hienosta kisakalenterista.

Aino-kaisan luonteesta en oikeastaan mitään tiedä, mutta uskoisin tamman olleen aika perussuomenhevonen. Kiltti ja varma, jonka kanssa kuka tahansa uskalsi lähteä maastoon. Myös Aino menestyi hyvin kisakentillä ja tamma jätti jälkeensä yhden ainoan jälkeläisen.

Täydellinen 36 oli luonteeltaan rauhallinen, mutta osoitti kuitenkin tietynlaista kiinnostusta ympäristöä kohtaan. Nelli myös piti työnteosta ja tamma oli valmis lähtemään vaikka kaatosateessa maastoon tai kentälle vääntämään koululiikkeitä. Tamma kisasi pääasiassa kouluradoilla ja pärjäsi hyvin sijoituksin.

Huputin oli oikea herrasmies! Ikinä ei ori pelleillyt eikä aiheuttanut harmia, vaan teki kaikkensa vain miellyttääkseen muita. Toki välillä piti olla vähän röyhkeä, ettei ihan tossun alla ole, mutta ei pahalla tavalla. Hupu periytti kahdelle jälkeläisellensä mahtavat liikkeensä, mitkä myös huomaa kisakalenterissa koulukisojen sijoitusten määrässä.

Vinhatar oli 157 senttimetriä korkea suomenhevostamma, joka oli rauhallinen ja energinen. Vinhatar oli ratsuna näyttävä, mutta vain jos ratsastaja tiesi mitä teki ja osasi hommansa, muuten tamma yritti luistaa joka asiassa ja päästä helpommalla. Vinhatar jätti jälkeensä viisi jälkeläistä.

© Jaana K.

Jälkeläiset

t. Milkan Wieno s. 31.08.2011 e. Sannin Willatar Kilpailutuloksia
o. Milkan Woitto s. 24.12.2011 e. Sannin Willatar SV II
t. Milkan Verena s. 28.08.2012 e. Milkan Valpuri ei mainittavaa

Kilpailukalenteri

01. 01.11.2009 Fiktio KRJ helppo A 6/50
02. 05.11.2009 Fiktio KRJ helppo A 7/50
03. 06.11.2009 Fiktio KRJ helppo A 5/50
04. 15.07.2011 Mabel 'n the tommyknockers KRJ helppo A 4/40
05. 17.07.2011 Mabel 'n the tommyknockers KRJ helppo A 6/40
06. 23.07.2011 Fiktio KRJ helppo B 2/48
07. 29.07.2011 Fiktio KRJ helppo C 3/49
08. 22.07.2011 Mabel 'n the tommyknockers KRJ helppo B 1/40
09. 26.07.2011 Virtuaalitalli Dei KRJ helppo B 4/50
10. 28.07.2011 Virtuaalitalli Dei KRJ helppo B 1/50
11. 17.08.2011 Fiktio KRJ helppo B 2/50
12. 27.07.2011 Hengenvaara KRJ helppo B 7/50
13. 30.07.2011 Hengenvaara KRJ helppo B 5/50
14. 28.07.2011 Koivuvaara KRJ helppo B 5/58
15. 15.08.2011 Duren KRJ-CUP helppo A 3/257
16. 01.09.2011 Fiktio KRJ helppo C 3/50
17. 01.09.2011 Fiktio KRJ helppo B 4/50
18. 02.09.2011 Fiktio KRJ helppo C 4/50
19. 04.09.2011 Fiktio KRJ helppo C 7/50
20. 11.09.2011 Fiktio KRJ helppo C 3/50
21. 05.09.2011 Mörkövaara KRJ helppo B 5/40
22. 14.09.2011 Fiktio KRJ helppo C 2/50
23. 11.09.2011 Mabel 'n the tommyknockers KRJ helppo B 3/49
24. 12.09.2011 Mabel 'n the tommyknockers KRJ helppo B 4/49
25. 25.09.2011 Mörkövaara KRJ helppo B 6/40
26. 08.09.2011 Stall Lycan KRJ helppo C 4/49
27. 03.10.2011 Shinsear KRJ helppo C 4/50
28. 02.10.2011 Satulinna KRJ helppo C 7/50
29. 09.09.2011 Suokukka KRJ helppo B 2/59
30. 08.10.2011 Mabel 'n the tommyknockers KRJ helppo B 2/50
31. 09.10.2011 Mabel 'n the tommyknockers KRJ helppo B 6/50
32. 12.10.2011 Fiktio KRJ helppo B 5/50
33. 17.10.2011 Fiktio KRJ helppo B 2/50
34. 05.10.2011 Koston Suomenhevoset KRJ helppo C 6/50
35. 06.10.2011 Koston Suomenhevoset KRJ helppo C 2/50
36. 10.10.2011 Koston Suomenhevoset KRJ helppo C 2/50
37. 01.10.2011 Hiprakka KRJ helppo B 5/60
38. 06.10.2011 Hiprakka KRJ helppo C 3/60
39. 19.10.2011 Fiktio KRJ helppo C 4/50
40. 27.10.2011 Fiktio KRJ helppo B 6/50
41. 05.10.2011 Mimmu KRJ helppo B 4/48
42. 25.10.2011 Infinity KRJ helppo A 2/30
43. 27.10.2011 Infinity KRJ helppo A 2/30
44. 06.10.2011 Riiviöt KRJ helppo B 10/100
45. 09.10.2011 Riiviöt KRJ helppo B 3/100
46. 08.11.2011 Crash Ponies KRJ helppo A 2/50
47. 09.11.2011 Crash Ponies KRJ helppo A 6/50
48. 13.11.2011 Taikakuun Kartano KRJ helppo A 5/50
49. 21.12.2011 Welbyn yksityiset KRJ helppo A 5/50
50. 20.12.2011 Strand Belgiums KRJ helppo B 7/50
51. 21.12.2011 Strand Belgiums KRJ helppo B 1/50
52. 28.01.2012 Huvitus KRJ helppo B 3/40
53. 31.01.2012 Huvitus KRJ helppo B 1/40
54. 25.01.2012 Yamera KRJ helppo A 3/50
55. 25.01.2012 Minion KRJ helppo B 5/30
56. 27.01.2012 Minion KRJ helppo B 5/30
57. 26.01.2012 Hywarrd Stud KRJ helppo A 4/40
58. 27.01.2012 Hywarrd Stud KRJ helppo A 5/40
59. 26.01.2012 Marike KRJ helppo A 3/40
      
01. 08.11.2011 Crash Ponies VVJ noviisi yhdistetty 2/40
02. 21.12.2011 Virtuaalitalli Dei VVJ noviisi yhdistetty 2/30
03. 06.01.2012 Dei VVJ noviisi yhdistetty 5/30
04. 08.01.2012 Dei VVJ noviisi yhdistetty 3/30
05. 09.01.2012 Dei VVJ noviisi yhdistetty 5/30
06. 21.01.2012 Dei VVJ noviisi yhdistetty 2/30
07. 17.01.2012 Hex Sporthorses VVJ noviisi yhdistetty 3/25

Päiväkirja

03.09.2012
"Reima on nyt ilmoitettu SLA-tilaisuuteen! Lähdemme hakemaan kakkosta mutta ei se parempi olisi haitaksikaan. Innolla odotamme tuloksia!"

22.08.2012
"Reima täytti tänään 26 vuotta! Ori alkaa jo osoittaa ikääntymisen merkkejä eikä herralla olekaan varmaan enää kauaa aikaa jäljellä. Se astui hetki sitten oman tammani Valpurin josta odotetaan pian syntyväksi kotiin jäävä varsa. Ilmoitan Reiman myös seuraavaan SLA-tilaisuuteen. Odotan kakkospalkintoa mutta jos sattuma toisikin mukanaan ykkösen olisi aika anoa A-luokan kasvattajaluokka Malsamolle!"

27.07.2012
"Kävimme tänään Reiman kanssa kevyen käyntimaastolenkin. Kauniit ovat suomalaiset maisemat ja suomenhevonen kuuluu niihin yhtä lailla. Molemmat nauttivat retkestä paljon."

21.07.2012
"Herra palasi tänään laitumelta hyväkuntoisena. Ötököiltäkin oltiin tällä kertaa säästytty kohtuullisen hyvin. Ori näyttää varsin tyytyväiseltä elämäänsä täällä tallinkin puolella."

20.06.2012
"Reima lähti nyt kesälaitumille. Se saa olla siellä täydet kuukauden päivät vailla huolen häivää muutaman muun hevosen kanssa."

27.02.2012
"Tällä viikolla on tarkoitus maastoilla tavallista enemmän. Viime viikko oli ollut todella raskas, joten huilijakso on todellakin paikallaan! Reima teki kyllä töitä kiitettävästi loppuun asti tasaisella innolla. Retket lähimetsiin ja pelloille saavat sen kuitenkin ihan eri tavalla hyvälle tuulelle, ja onkin välillä mukavaa päästä itsekin humppailemaan! Ensi viikolla palataankin sitten taas normaalirytmiin."

24.02.2012
"Viimeisenä tehotreenipäivänämme harjoittelimme vastalaukkoja ja avo- sekä sulkutaivutuksia. Tuloksena oli reilu tunti silkkaa piipertämistä, ja ottaen huomioon menneen viikon rankkuuden Reima työskenteli suorastaan erinomaisesti. Eteenpäinpyrkimys oli säilynyt hyvänä ja taipuisuus parani viikon aikana koko ajan. Tämän päivän saldona oli erityisen hieno ravi, jossa oli aivan erilaista näyttävyyttä ja elastisuutta kuin yleensä. Huomenna treenaillaan hieman palauttavasti ja sunnuntai onkin lepopäivä."

20.02.2012
"Nyt alkaa Reimalla tehotreeniviikko! Tarkoituksena olisi vääntää ja tuupata kunnolla maanantaista perjantaihin, viettää viikonloppu rauhallisemmissa merkeissä ja palautua seuraavalla viikolla. Aloitus onnistui hyvin, harjoittelimme väistöjä ja taivutusväistöjä. Reima työskenteli hyvällä mielellä ja urhia tappeluita ei ilmennyt. Odotan tältä viikolta varsin paljon!"

18.02.2012
"Reima ressukka on jäänyt viime aikoina hieman taka-alalle. Sen varsoista ei ole ollut hinkua ja jälkeläisnäyttöjen puutteessa laatuarvostelutkin tahtovat jäädä. Omassa omistuksessa oleva Voitto on kuitenkin hyvää matkaa korjaamassa tilannetta, ja Reiman KRJ-valmius onkin enää neljän sijoituksen päässä! Tarkoituksena olisi myös hankkiutua orin kanssa seuraavaan YLA-tilaisuuteen maaliskuussa. Jälkeläispisteet tulevat jäämään vajaiksi, mutta eiköhän me se kakkonen nyt kuitenkin napata."

26.01.2012
"Tänään Reima nappasi viimeisen kouluratsastussijoituksensa ja jää niin ollen kilpailueläkkeelle. Jatkamme treenailua jonkin aikaa ja rauhoitamme tahtia pikku hiljaa. Kesällä ori pääsee kerrankin kunnolliselle kuukauden laidunlomalle!"

21.01.2012
"Reima on ollut viime aikoina tosi ihana. Se on jaksanut tehdä töitä todella hienosti tasaisella, ja olemmepa viime aikoina innostuneet hyppäämäänkin! Hurjimpina päivinä olemme kokeilleet treenata hieman hangessa - siellä orin kunto todella joutui koetukselle. Kilpailu-uran loppuminen ei ole toistaiseksi vaikuttanut viikko-ohjelmiimme mitenkään, sillä nuori ori ansaitsee hyvän kunnon ilman sen suurempia syitä. Itse asiassa minusta tuntuu, että se jaksaa nyt jopa enemmän kuin joskus aiemmin. Olemmepahan huippukunnossa laatuarvosteluihin mennessä! Kunhan Reiman orijälkeläinen, Voitto, alkaa päästä kunnolla sijoitusten makuun, käymme näyttämässä nokkaamme KRJ-arvostelussa ja muut seuraavat perässä. Tuskin maltan odottaa!"

30.12.2011
"Tänään kävimme Reiman kanssa oikein kunnon maastolenkillä. Kiersimme läheisen järven ja kuljimme parin metsän sekä pellon poikki - jälkimmäiset olivat varsin hyvä pohja kunnon laukkaspurteille! Hitaammanpuoleinen Reimakin suorastaan innostui ja viipotti menemään pää viidentenä jalkana häntä huiskien. Muun matkan ajan ravailimme ja kävelimme rauhassa löysin ohjin rennolla meiningillä. Molemmilla oli varmasti hurjan hauskaa, eikä maisemissakaan ollut sen kummempaa valittamista!"

24.12.2011
"Näin jouluaattona syntyi Reiman toinen varsa. Vauveli oli ori ja väriltään rautias. Milkan Woitoksi nimetty nuori herrasmies tulee jäämään kotiin toivottavasti koko loppuiäkseen jatkamaan Sannilaista linjausta, jota Reima sekä varsan emä, Sannin Willatar, edustavat. Hienon orivarsan arvioitu lopullinen säkäkorkeus on noin 156 senttiä, ja siitä kaavaillaan vaativan tason kouluratsua. Reima toivottaa hyvää joulua pikkuiselleen, sen emälle ja kaikille muillekin!"

28.10.2011
"Sää oli tänään hieman sateinen, joten hevoset olivat ulkona hieman tavallista vähemmän aikaa. Osa suhtautui pieneen eroon tyynesti, osa jopa helpottuneesti, mutta muutama oli silti sitä mieltä, että sisälle en muuten ole vielä tulossa. Etenkin nuorten orien keskuudessa tämä suhtautuminen oli varsin yleistä. Tammat käyttäytyivät tahdikkaammin. Reima oli yksi niistä, jotka eivät asialle korviaan oikein lotkauttaneet."

20.10.2011
"Kengittäjä kävi tänään iskemässä raudat jalkaan muutamalle hevoselle. Kaikki käyttäytyivät huomattavan nätisti, yhtään vaaratilannetta ei sattunut ja kengittäjäkin kehui hyvätapaisia hevosia. Uusien kenkien kanssa kelpasikin sitten tepastella! Annoin hevosten olla tänään hieman pidempään ulkona, ja ne purkivat tarmoaan hauskan näköisesti. Illemmalla sisään tuli lauma uupuneita ja nälkäisiä eläimiä."

15.08.2011 KRJ-CUP!
"Tänään kilpailtiin KRJ-Cup Durenissa. Mukana olivat käytännössä kaikki hevoseni aivan nuorimpia lukuun ottamatta, mutta vain yksi oli tällä kertaa tarpeeksi hyvä päästäkseen sijoille satojen hevosten luokissa - ja se yksi oli Reima! Starttasimme sekä helpossa B:ssä että A:ssa. Ensimmäinen ratamme meni sekin ihan hyvin, mutte jäimme luonnollisesti tasokkaassa ja suuressa luokassa harvinaisen kauas kärkipaikoista, sijalle 208/240. Toiseen suoritukseen verkkasin kevyesti, hioen edellisessä radassa ilmi tulleita ongelmia, ja valkoisten aitojen sisään toistamiseen mennessämme ori tuntui paremmalta kuin aikoihin. Suitsait rata olikin ohi, lopputervehdyksessä halasin Reimaa lujasti hienon suorituksen johdosta, heitin sen hoitajalle käskien antamaan muutaman porkkanan ja jouduinkin heti poistumaan seuraavaa suoritustani valmistellakseni. Kuulin tulokseni verrytellessäni - olimme siinä vaiheessa vielä johdossa - ja innostuin niin, että sössin koko senkertaisen radan. Hyvä fiilis jatkui sen verran pitkään, että älysin harmitella mokaamistani vasta seuraavana päivänä... No, mennyt on mennyttä."

Valmennukset
© Malsamo 2008-2013 ellei toisin mainita
tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen
ulkoasun ideasta kiitos Daivive