ETUSIVU INFO ORIT TAMMAT TOIMINTA

Lyhyt historiikki

Optimal perustettiin toukokuussa 2012 alun perin Kouluratsastusjaoksen jalostusarvostelun ympärille. Hiljaisena projektina ensimmäiset kuukautensa viettänyt talli muuttui kuitenkin pikku hiljaa aavistuksen vaatimattomammaksi paikaksi. Jalostusarvostelu ja kasvattaja-arvonimi eivät kuuluneetkaan enää tavoitteisiin - laatuarvostelu kiilsi silti yhä silmissä. Päätettiin myös luopua tilausvarsatoiminnasta ennen kuin se ehti alkaakaan, talli tulisi olemaan hieman eristyksissä mutta omistajalleen mukavin mahdollinen. Näin talli muokkautui ajan kuluessa nykyiseen muotoonsa.

VRL:n rekisteriin pääsimme lokakuun alussa. Kasvatustoiminta oli alkanut epävirallisena jo hieman aiemmin; ensimmäiset varsat syntyivät perustamisvuoden elokuussa saaden nimensä The Doorsin kappaleiden mukaan. Etuliite Optimal rekisteröitiin lokakuun puolivälin tienoilla - olimme vihdoin virallisia FWB-kasvattajia.

 

Tallialue

Tallin karsinamäärää ei ole sidottu muuttuvan hevoskannan takia - tilaa riittää kymmenille. Rakennus on valoisa ja karsinat sen verran tilavia ettei erillisiä varsomiskarsinoita tarvita.

Tallista löytyy myös siisti satulahuone, pesukarsina sekä toimisto- ja sosiaalitilat. Lantala ja rehuvarasto ovat molemmat vain muutaman metrin matkan päässä tallirakennuksesta.

Kävelykone ja solarium ovat pakollisia ylellisyyksiä.

Liikutusmahdollisuudet

Tallilta löytyy suuri, hyvälaatuinen ja valaistu hiekkakenttä sekä avara, valoisa maneesi. Myös maastoreittejä on useita ja läheisellä pellollakin pääsee liikkumaan mielenvirkistykseksi.

Varastosta löytyy vaatimaton estekalusto. Maastoesteratoja ei lähialueella kuitenkaan ole.

 

Tekijänoikeuksista

Olen itse kirjoittanut kaikki tekstit ellei toisin mainita ja ulkoasu on omaa käsialaani. Kuviin on kysytty lupa kirjallisesti eri farmeilta. Jos haluat saada selville tietyn kuvan lähteen, pitele hiirtä hetki sen päällä. Ulkosun yläreunassa olevaan kuvakollaasiin on kerätty materiaalit Jacques Toffilta, Klosterhof Medingenistä sekä Trakehner Gestüt Hämelschenburgista. Suuri kiitos kaikille kuviensa kopiointiin luvan antaneille! Ethän kopioi minkäänlaisia materiaaleja ilman lupaa.

© Optimal 2012-2013 ellei toisin mainita | Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen