Webdesign by Gathez Webdesign
Landscape photo by Moyan Brenn

Hollandia Bila Kaífa

2v / © Linda Toivonen

           Hollandia Bila Kaífa   "Deia"  
sileäkarvainen collie, narttu
syntynyt 21.08.2014
soopeli
FI18262/15

omistaa Linda Toivonen
kasvattanut Dita Ungerová, Bila Kaífa (Tšekki)
Smooth Collie Database
KoiraNet

           Terveys ja muut lausunnot            Harrastukset
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Silmät CEA-vapaa (pentuna), geneettisesti kantaja
MDR +/-
DM N/N
Näyttelyt: JUN ERI SA, va-SERT


Sukutaulu

Natalain Diamond of Bila Kaifa
tricolor, CEA-vapaa (geeni-terve)
ii. Natalain River Dance
tricolor, A/A, CEA-vapaa
iii. Rowvale River Raider
iie. Grazel Aquarelle for Natalain
ie. Natalain New Hardy Dream
tricolor
iei. Sandcastle's Naked Gun
iee. Selbit Harmony Nataline
Dalai Nur Bila Kaífa
soopeli, CEA-vapaa (geeni-kantaja)
ei. Zenith of Fame Fantazija
tricolor, A/A, CEA-vapaa
eii. Sandcastle’s Truth Or Dare
eie. Me Myself Fantazija
ee. Barcelona Bila Kaífa
soopeli, CEA-vapaa
eei. Rowvale River Raider
eee. Sandcastle's Swing N'Smile

Hollandia Suomeen!

Linda kertoo:   Joskus sen vaan tietää. Olen omistanut kolme koiraa, ja jokaisella kerralla pentua valitessa vaakakupissa ovat painaneet eniten ne seikat, mitkä tekevät juuri siitä pennusta lupaavan minun "tarpeisiini". Yhdistelmä on valittu tarkkaan ja kaikkea muutakin mahdollista pentuun liittyvää on syynätty juurta jaksain. Vaan ei tällä kertaa. Deian alkuperäinen ostajaehdokas peruutti varauksensa ja kasvattajan facebook-sivuille ilmestyi myynti-ilmoitus kuvan kera. En ollut lainkaan pentukuumeinen, eikä Noomin kaveriksi ollut tarkoitus tulla toista nahkaa, vaikka pentu olikin seuraavaksi vuodeksi suunnitelmissa. Tässä kuitenkin riitti tuo yksi silmäys pentuun ja viikko sen jälkeen vauva matkusti Tsekeistä Suomeen. Mahtavan sattuman kautta Tsekeissä oli juuri meneillään suuri koiranäyttely ja eräs ihana dalmiskasvattaja poimi samalla reissulla Deian kyytiin (t. ikuisesti kiitollinen).

Ja niin se vaan sitten meni. Tunne oli oikeassa ja mulla on itselleni täydellinen koira käsissäni.
Deia on hassu tapaus, siihen ei voi olla ihastumatta. Se on yleisolemukseltaan aina iloinen ja vähän hullunkurinen. Erittäin sosiaalinen kaikkia ja kaikkea kohtaan, ylitsevuotavan iloisesti pitäisi jokainen elävä olento tervehtiä. Ei tosin innostu leikkimään päältä jyräävien koirien kanssa - mutta innostuisitko itsekään? Ulkona viettää aikansa syötävää etsien ja samalla omistajansa hermoja kiristellen. Satunnaisesti erehtyy kyllä liikkumaan eteenpäin/juoksemaankin.
Mitään tai ketään se ei ole pelännyt, tosin ohi suhahtava hiihtäjä oli ensimmäisen kerran aika ihmeellinen asia.

On se vaan ollut helppo. En muista juurikaan mitään ihmeellisiä tuhoja ja kyllä - Deia on äänetön collie. Aikamoinen kontrasti Noomin (louskutus tulee suoraan sydämestä) jälkeen. Ääntä kyllä lähtee silloin, kun Deian rakkain (kepo) tulee kylään, mutta muuten hän on erittäin hiljainen niin koirien kuin ihmistenkin keskuudessa. Eikä muuten ole kertaakaan ottanut mallia Noomista. Voisiko siitä jo sanoa, että pennulla on kanttia? :)

Kisasuunnitelmia meillä ei ole, en tiedä jaksanko koskaan perehtyä tokon uusiin sääntöihin. Perusjuttuja reenaillaan nyt kuitenkin ja yritetään luoda hyvä pohja tulevaisuuden tokoiluille, jos siitä vielä innostutaan. Erinomaisen ruokahalun ansiosta palkkaus onnistuu pääosin sillä, toki vetoleikitkin on hurjasti Deian mieleen. Pallo ei tosin löytänyt tietä kiinnostuslistalle, niitä voi kyllä heittää mutta itse saa hakea. :)
Päivä kerrallaan eteenpäin, aika näyttää mihin me vuosien saatossa päädymme :)

Gallery